Advies op maat
Geen probleem bij CameraCentrum.nl

1.  Alarm gaat af

2. U bekijkt de camerabeelden op afstand

3. U beoordeelt de situatie bij u thuis

4. Eventueel schakelt u direct buren / hulpdiensten in

De procedure zoals hierboven beschreven klinkt niet alleen gemakkelijk, maar is dat ook! Met behulp van onze producten heeft u binnen no-time een perfect werkend camera- en alarmsysteem, waardoor u zelfs als u op vakantie bent, de volledige controle over uw huis heeft.


Niet iedereen heeft ervaring met beveiligingsproducten en daardoor is het niet voor iedereen even duidelijk hoe een goed systeem werkt. Graag geven wij naast de verkoop van camera’s en alarmsystemen ook advies over de mogelijkheden en werking hiervan en welke camera’s en alarmsystemen het beste bij uw situatie passen. Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen al te beantwoorden; mocht er nog steeds iets niet helemaal duidelijk zijn, of heeft u een andere vraag? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij geven u graag een passend advies!
 

Losse camera’s, of camera’s met recorder? Een veelgestelde vraag: “Wat zijn de nadelen van losse camera’s, ten opzichte van een systeem met een recorder?” Dit zijn er relatief veel. Het grootste nadeel aan losse camera’s, is de benadering ervan. Iedere camera heeft zijn eigen IP-adres wat benadert moet worden om de beelden te bekijken. In het geval van losse camera’s, moeten dus al deze IP-adressen worden opgeslagen / onthouden. Indien u de beelden ook vanaf een andere locatie dan uw thuis wilt bekijken (bijv. op uw smartphone) dient u ook nog eens alle IP-adressen te port-forwarden (benaderbaar maken van buitenaf). Dit brengt meer installatiewerkzaamheden, maar ook meer storingen met zich mee dan het gebruik van een recorder. Daarnaast worden de beelden niet centraal opgenomen, maar vaak slechts op de camera zelf. Dit betekent dat wanneer een kwaadwillende er met de camera vandoor gaat, hij de beelden meeneemt. Werken met een recorder daarentegen, koppelt alle camera’s aan één centrale recorder. Indien u dan van buitenaf wilt meekijken, hoeft u slechts in te loggen op de recorder en kunt u direct alle camera’s bekijken. Daarnaast neemt de recorder alle beelden op en kunt u deze overal in huis plaatsen. Wanneer het systeem geïnstalleerd wordt met een recorder, is de kans op storingen veel kleiner.

Draadloze of bedrade camera’s?
Wanneer u moet kiezen is de keuze tussen draadloze of bedrade camera’s al snel gemaakt. Niemand houdt ervan lange kabels aan te leggen en zal daardoor eerder geneigd zijn naar WIFI camera’s dan kabels die bedraad worden aangesloten. Echter brengt het gebruik van WIFI-camera’s ook nadelen met zich mee. Zo is de kwaliteit van het beeld volledig afhankelijk van uw WIFI-netwerk, en helaas is een signaal wat voor uw mobiele telefoon of tablet “perfect” is, nog lang niet “voldoende” voor een WIFI-camera. Uiteraard betekent dit niet dat u helemaal geen beeld krijgt, maar het beeld zal altijd minder vloeiend zijn dan bekabeld, en naarmate het WIFI-signaal zwakker wordt, zelf stotteren en op willekeurige momenten zelfs uitvallen. Wij adviseren daarom indien mogelijk altijd bedrade camera’s te gebruiken, vooral bij belangrijke camera’s op gevoelige locaties. Op plekken waar het echt niet anders kan is een WIFI-camera uiteraard altijd een optie, maar houd er rekening mee dat de kwaliteit van het beeld nooit gelijk zal zijn aan een bedrade camera. Indien u niet weet wat voor u de beste oplossing is, willen wij u hier graag verder mee helpen. U kunt altijd contact met ons opnemen.